FORGOT YOUR DETAILS?

Y-zeilen

VMA Yzeilen 2017

Het Yzeilen is een zeilevenement voor historische bedrijfsvaartuigen of traditionele schepen als klippers, tjalken, aken, etc. Voorop staat het plezier van het varen met deze historische schepen en dit te delen met elkaar en anderen. Voor beginnende zeilers is het Y zeilen een aanleiding om het zeilen op een historisch schip uit te proberen en te verbeteren, voor doorgewinterde zeilers een mogelijkheid om zich te meten aan anderen. De schippers die dat willen, kunnen om de befaamde IJ-bel strijden.

Alle eigenaren en schippers van een historisch zeilend pleziervaartuig worden hierbij uitgenodigd om zich op te geven voor deelname aan het Y zeilen. Charterschepen kunnen niet participeren.

Dit jaar zal het Y zeilen op zaterdag 2 september 2017 plaatsvinden.
Het zeilevenement bestaat uit een zeilwedstrijd op het IJmeer nabij het eiland Pampus. Gevaren wordt volgens het BPR.
Er wordt een driehoekige wedstrijdbaan uitgezet, dat meerdere keren gezeild kan worden. De snelst gezeilde baanronde telt mee voor de klassering.

We zijn op dit moment met de Havendienst bezig een geschikte lokatie voor de deelnemende schepen te zoeken om aan te meren.
's Avonds is er een interessante clinic.

 

 

Zeilen op het IJmeer zaterdag 2 september. Vertrek zondag 3 september.

Zaterdagavond om 18.30 uur is er een gezamenlijke schippersmaaltijd voor alle deelnemers, de prijsuitreiking is om 20.30 uur met daarna een fotoprojectie Yzeilen 2016 en een gezellige After Sail op het verenigingsschip van de L.V.B.H.B. , de Terra Nova. Na aanmelding ontvangt u het uitgebreide programma.

TOP