Open Oosterdok 2018

Op zaterdag 21 april openen alle bedrijven en organisaties die bij Expeditie Oosterdok zijn aangesloten hun deuren voor publiek. Iedereen is op die dag tussen 12 en 18 uur welkom. Ook in de Museumhaven Amsterdam.

Op vele locaties worden er gratis activiteiten en workshops georganiseerd.
Doe een rondje langs het wateren maak kennis met de vele musea en instellingen die de buurt rijk is.
Met bijvoorbeeld ijzersmeden in de Museumhaven, rondleiding door de OBA en bij Amrath, Tai Chi bij Sea Palace, concertjes van conservatoriumstudenten, cocktails in de Sky Lounge en waterfietsen bij STROMMA en de opening van het zeilseizoen bij het Scheepvaartmuseum.

Het Marineterrein opent zijn publieke fitnesstuin, bij IJSfontein bouw je een escape-room, NEMO diverse workshops en Mediametic een Open Lab. Museum ’t Kromhout heeft draaiende motoren, en het BIMhuis heeft Braziliaanse muziek.

Voor alle programmaonderdelen geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.Op de dag zelf staan bij alle deelnemende organisaties mensen klaar om je te ontvangen. Ze zijn te herkennen aan een blauw Expeditie Oosterdok-hesje en hebben een programmaboekje voor je met onderstaand programma.

Er zijn speciale informatiepunten bij DoubleTree by Hilton, de OBA en Het Scheepvaartmuseum. Daar kun je terecht met al je vragen over het programma en Expeditie Oosterdok.

Meer informatie is te vinden op de website www.expeditieoosterdok.nl

Download het Programmaboekje Expeditie Oosterdok 2018 hier

Het programma in de Museumhaven ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

De Museumhaven Amsterdam brengt de oude ambachten weer dichtbij en laat bezoekers ervaren hoe de oude schepen werden onderhouden. Mensen in de haven vertellen over de schepen, de weefmachines en hun historie. Spreek ze gerust aan!

IJzersmeden 12.00-18.00 uur
Kom heel dicht bij het mooie oude handwerk van ijzersmeden.

1000 schippers, 1000 verhalen 12.00-18.00 uur
Rondleidingen langs de schepen met tal van verhalen.

Schipper dichtbij 12.00-18.00 uur
Elk schip heeft een schipper die graag over zijn of haar schip vertelt. Kom langs in de Museumhaven en vraag naar het verhaal van het schip waar je meer over wil weten.

Impressie van de dag: