Katwijker havendagen

Op 17 september herleven oude tijden op en rond de Prins Hendrikkade in Katwijk aan Zee. De jaarlijkse maritieme markt is opgewaardeerd tot de eerste Katwijker Havendagen.

Op vrijdag 16e komen verschillende beurtvaartschepen binnen lopen zoals het type Katwijker, die er oorspronkelijk hebben liggen laden en lossen. Het ging destijds om tonnen met haring en haringnetten van de vleetloggers uit IJmuiden. Zij veilden hun haring in Katwijk, waar de beurtvaarschepen voor het transport zorgden. Er waren veel beurtvaartdiensten naar en vanuit Amsterdam en Rotterdam. In die tijd telde Katwijk wel vijftig binnenschepen en daarnaast was er ook nog een grote vissersvloot.

Verder zijn er komend weekend luxemotors, steilstevens, sleepboten, tjalken, opduwertjers, een westlander en een IJsselmeerkotter.

Skarrel- en Ruifelmarkt
Op zaterdag 17 september is er op de kade de Skarrel- en Ruifelmarkt, met onder meer een maritieme foto-expositie van verschillende rederijen en oude havenplaatjes. Er zijn demonstraties van circa 25 oude ambachten, zoals netten breien, boeten, staaldraad splitsen, paling en makreel roken, kniepertjes bakken en wil spinnen. De braderie telt zo’n 50 kramen. En er is een kofferbakverkoop. Dus voor ieder wat wils.

Kijk hier voor meer info