Museumhaven Amsterdam op Facebook

Amsterdam werd groot door de scheepvaart, en een scheepvaartmuseum mag dan ook niet ontbreken in de hoofdstad. Er ligt dan ook een heuse Museumhaven in Amsterdam! Hier is veel te zien van wat Amsterdam groot gemaakt heeft: beroemde en beruchte tjalken, sleepboten en klippers.

De Museumhaven Amsterdam ligt in het Oosterdok, tegenover het Nederlands Scheepvaartmuseum. Het museum vormt een prachtige aanvulling op het Scheepvaartmuseum, en de oude schepen verrijken het stadsbeeld van Amsterdam. De museumhaven vervult meerdere functies. We preserveren oude schepen, maken ze zichtbaar voor publiek, en zorgen voor meer animo voor de scheepvaart. Want hoewel Nederland altijd groot is geweest in de scheepvaart, weten nog maar weinig mensen wat een Tjalk, of een Klipper nou eigenlijk is.

Wie de Museumhaven Amsterdam bezoekt krijgt niet alleen saaie plaatjes te zien en verhalen te horen. Nee, daar zie je alleen the real thing. Echte schepen met echte verhalen. De schepen liggen er ruim 25 jaar, maar hun geschiedenis gaat meer dan een eeuw terug; als sleepboot, transportboot of nog een andere functie.

En om iedereen nog beter op de hoogte te houden van al onze evenementen, ontwikkelingen binnen de haven, en het reilen en zeilen  binnen en rond Amsterdam hebben we de volgende facebook pagina aangemaakt @museumhavenamsterdam