Amsterdamse Zeehavendagen

Amsterdam krijgt zijn eigen Zeehavendagen. Het nieuwe evenement in de vierde haven van Europa biedt iedereen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven.

Het hoofdprogramma bestaat uit rondleidingen en workshops bij haven- en havengerelateerde bedrijven. Verder biedt Zeehavendagen Amsterdam elke dag havenrondvaarten op het IJ, naar de Westpoort en Zaandam. De eerste editie van het evenement wordt gehouden van vrijdag 23 tot en met zondag 26 juni. Het is de bedoeling dat Zeehavendagen Amsterdam na 2022 elk jaar in de laatste week van juni terugkeert.

Cacaovaarten
Andere hoogtepunten in het programma van Zeehavendagen Amsterdam zijn speciaal georganiseerde cacaovaarten in de Westhaven, de tentoonstelling Amsterdam-Havenstad in Het Scheepvaartmuseum en tours over de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Liefhebbers van zilte zeelucht, offshore wind en visserij zijn op 25 en 26 juni ook welkom op het Havenfestival IJmuiden, waarmee een samenwerkingsverband is afgesloten. Ter plaatse kan men daar kennismaken met de nautische dienstverlening die de hele dag tochtjes aanbiedt in de IJmond. Of men brengt een bezoek aan de grootste zeesluis ter wereld via het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP).

Kijk hier voor meer info